Gör din surdegAtt starta upp en surdeg kräver lite tid och vilja men resultatet blir oslagbart! Här finns receptet för att göra din egen surdeg. Du behöver
Gör så här:Att göra en surdeg tar flera dagar, och för att surdegen ska överleva behöver man mata den kontinuerligt. När en surdeg väl är igång kan man dock hålla den vid liv väldigt länge, förutsatt att den matas regelbundet.
Att göra en surdeg
Dag 1 Rör ut 4 msk rågmjöl i 2 dl ljummet vatten tills det är klumpfritt i en plastburk med förslutbart lock (tex glassförpackning). Förslut med locket och ställ varmt (ca 25°c) i 2 dagar. Dag 3 Tillsätt ytterligare 2 msk rågmjöl och 1/2 dl vatten och låt stå med stängt lock Dag 4 Surdegen kan nu användas för bakning Tips: Då degen inte används bör den förvaras i kylen och bör matas regelbundet helst 1 gång om dagen med ungefär 1 msk rågmjöl och lite vatten. Surdegen kan även frysas in och sedan tas ut, "väckas till liv" genom att den matas med lite mjöl och vatten och användas vid bakning en dag senare. Notera att då den inte används ska behållaren vara försluten med lock. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Hello!
30 september 2017
Hello! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Hello!
29 september 2017
Hello! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Hello!
28 september 2017
Hello! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Hello!
26 september 2017
Hello! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Hello!
26 september 2017
Hello! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Hello!
25 september 2017
Hello! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
tretinoin chemotherapy kedfbedggkeffedb
23 september 2017
tretinoin chemotherapy kedfbedggkeffedb MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SmåkakorKnapriga småkakor till finfikan!Störst är inte alltid bäst. Klassiska småkakor är svårslagna på kakfatet, prova spröda mandelkakor med russin! KladdkakorLyxig kladdkakaDags för en härlig långfika i helgen? Prova nya, goda recept på kladdkaka med jordnötter! Baka med rabarberÄlskade rabarber!Rabarberns uppfriskande syra bryter fint i söta desserter. Smulpaj är snabbaste vägen till njutning, och varför anstränga sig mer när det blir så gott med så enkla medel? Smaksättningen varierar vi gärna med kardemumma. Rabarberpaj med havretäcke blir en välkommen variation som många föredrar framför den vanliga smulpajen. Oslagbart när man vill bjuda många är att använda långpannan och göra en härlig rabarberkaka. Till det serverar vi förstås vaniljsås! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Hello!