![]() ![]() Gör din surdegAtt starta upp en surdeg kräver lite tid och vilja men resultatet blir oslagbart! Här finns receptet för att göra din egen surdeg. Du behöver
Gör så här:Att göra en surdeg tar flera dagar, och för att surdegen ska överleva behöver man mata den kontinuerligt. När en surdeg väl är igång kan man dock hålla den vid liv väldigt länge, förutsatt att den matas regelbundet.
Att göra en surdeg
Dag 1 Rör ut 4 msk rågmjöl i 2 dl ljummet vatten tills det är klumpfritt i en plastburk med förslutbart lock (tex glassförpackning). Förslut med locket och ställ varmt (ca 25°c) i 2 dagar. Dag 3 Tillsätt ytterligare 2 msk rågmjöl och 1/2 dl vatten och låt stå med stängt lock Dag 4 Surdegen kan nu användas för bakning Tips: Då degen inte används bör den förvaras i kylen och bör matas regelbundet helst 1 gång om dagen med ungefär 1 msk rågmjöl och lite vatten. Surdegen kan även frysas in och sedan tas ut, "väckas till liv" genom att den matas med lite mjöl och vatten och användas vid bakning en dag senare. Notera att då den inte används ska behållaren vara försluten med lock. ![]()
![]() 30 september 2017
Hello! ![]() ![]()
![]() 29 september 2017
Hello! ![]() ![]()
![]() 28 september 2017
Hello! ![]() ![]()
![]() 26 september 2017
Hello! ![]() ![]()
![]() 26 september 2017
Hello! ![]() ![]()
![]() 25 september 2017
Hello! ![]() ![]()
![]() 23 september 2017
tretinoin chemotherapy kedfbedggkeffedb ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Hello!