![]() ![]() Grovt bröd med russin och linfrönEtt saftigt bröd med skönt tuggmotstånd. Du behöverKväll
Morgon
Gör så här:Receptet ger 3 runda bröd.
Kväll Blanda samman surdegsgrund, råg- och grahamsmjöl och vatten. Låt stå övertäckt i rumstemperatur över natten.
Morgon Koka upp cirka 2 dl vatten och slå över rågkrosset. Låt stå i 5 minuter. Lös jästen i lite vatten, tillsätt sedan resten av vattnet, linfrön, russin och rågkrossblandningen. Rör ner råg- och grahamsmjöl och knåda sedan i vetemjölet, lite åt gången. Blanda i cirka 10-12 minuter i degblandare och tillsätt saltet mot slutet av knådningen. Låt jäsa i bunken till dubbel storlek, cirka 1 1/2-2 timmar.
Ta upp degen på mjölad yta. Dela i tre jämnstora bitar och rundriv. Lägg limporna på plåt med bakplåtspapper och skåra dem några gånger tvärs över. Låt jäsa i cirka 1 timme. Grädda i 200 graders ugnsvärme i cirka 30 minuter tills bröden fått fin färg och låter ihåliga när du knackar på undersidan. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Hej
Hjortronsalt Bikarbonat Bakpulver??? till havrekakor
egenskaper och vilket är bäst går det att ha surdeg?
anders