Surdegsbröd med dinkelDinkel ger fin smak åt bröd och i detta surdegsbröd blir det härligt smak och vacker yta. Du behöverDag 1
Huvuddeg
Gör så här:Blanda ingredienserna till fördegen och täck med plast eller bakduk. Låt stå i rumstemperatur över natten. Blanda nu alla ingredienserna till huvuddegen, utom saltet, med fördegen. Knåda med degblandare eller hushållsassistent i 10 minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 5 minuter. Låt degen jäsa upp i degbunken i cirka 20 minuter. Ta sedan tag i kanten på degen och vik den dubbel. Låt jäsa ytterligare 20 minuter och gör om vikningen. Låt jäsa ytterligare cirka 20 minuter eller tills degen jäst upp ordentligt. Stjälp försiktigt upp degen på en mjölad bänk och dela den i fyra bitar. Tänk på att inte knåda degen för att inte pressa ut luften ur den. Vik samman degbitarna på längden så att de bildar avlånga limpor. Lägg limporna att jäsa på baklåtspapper eller på smord plåt, nu ska bröden jäsa till dubbel storlek. Hur lång tid det tar varierar bland annat på grund av värmen i rummet men 60-80 minuter kan vara lagom.
Värm ugnen till 250 grader. Spruta in lite vatten med en blomsterspruta och sätt in bröden i mitten av ugnen. Låt bröden svalna på galler. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Svalkande dryckSvalkande receptSommarvärmen är här och vi längtar efter något svalkande i solen. Prova en välkyld drink på vattenmelon och mynta! TårtorTårtor för alla tillfällenSommaren är högsäsong för tårtor. Prinsesstårta med hallon och vaniljkräm sätter guldkant på skolavslutningen eller födelsedagen! VardagsreceptEnklaste fiskrätten mättar många
Fisk kan vara allt från festmat till bekväm vardagsmiddag. Ett riktigt snabbt och bra sätt att ordna middagsmat är att laga hela rätten på samma gång i ugnen. Det är inte bara ett enkelt sätt som sparar tid utan ger också fisk som sällan blir torr. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|