Surdegsbaguette med durumveteEtt ljust, frasigt och smakrikt bröd som passar fint till mat och på en buffé. Perfekt bröd till många soppor! Du behöverDag 1 (Kväll)
Dag 2 (morgon)
Gör så här:
Kväll, dag 1. Värm ugnen till 275 grader med en ugnsfast skål med vatten stående på botten. Sänk värmen till 250 grader och sätt in baguetterna mitt i ugnen. Grädda tills de fått fin färg, cirka 15-20 minuter. Låt baguetterna svalna på galler. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SconesMajssconesNär solen tittar fram känns det helt rätt med solgula scones! Baka goda majsscones och njut dem nybakta. LakritskakaSvart som lakritsEn kladdkaka utan choklad? Smaksätt med lakrits och du har en lakritskladdkaka! KakorÄppelfest!
Har man tillgång till egna äpplen brukar sensommaren och hösten vara en tid för äppelexperiment. Och även i stan finns ofta svenska äpplen till bra pris och god kvalité. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|