RågbaguetterEnkla baguetter med mycket rågsmak. Du behöverKväll
Morgon
Gör så här:
Kväll
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 12 delar. Forma baguetter och lägg dem att jäsa på plåt med bakplåtspapper. Skåra dem några gånger snett över. Låt jäsa tills de nått dubbel storlek, cirka 2 timmar. Sätt ugnen på 275 grader. Ha gärna en oöm plåt i botten av ugnen där du häller en kopp vatten precis innan baguetterna ska gräddas för att få vattenånga i ugnen. Sänk värmen till 250 grader och sätt in baguetterna mitt i ugnen. Grädda tills de fått fin färg, cirka 12 minuter. Låt svalna på galler.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FiskgratängBekvämt och gott med gratängGratänger med grönt är komfortmat. Snabb och god fiskgratäng med zucchini är riktigt gott på kort tid! SoppaVardag med stilTillbaka till vardagen efter alla helger. Starta upp med soppa och hembakat knäckebröd! KladdkakorKladdkaka med hallonKladdkaka är snabbkakan nummer ett. Inte konstigt – lättbakad, snabb och riktigt god. Dessutom är det lätt att variera kakan efter humör och vad man har i skafferiet. Prova att baka kladdkaka med nötter, mint, vanilj eller jordnötter. Vill du prova något annorlunda är kladdkaka med lakrits en lyckad kombination! Eller så lagar du en lyxig kladdkaka med hallon och mörk choklad. Riktigt gott men lika enkelt att lyckas med som vanligt! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|