Rågbröd med surdegLättbakat grundbröd. Gott som frukostbröd! Du behöverFördeg
Huvuddeg
Gör så här:Dag 1, Blanda ingredienserna till fördegen, täck med plast eller bakduk och låt den stå i rumstemperatur över natten. Dag 2,
Blanda fördegen med jäst och kallt vatten. Rör i olja, honung och rågmjöl. Knåda i vetemjölet med degblandare eller hushållsassistent. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 60 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i fyra bitar. Forma till runda bitar och låt vila 10 minuter. Forma sedan till avlånga limpor. Låt jäsa på plåten till dubbel storlek, 40-60 minuter. Värm ugnen till 250 grader. Sätt in bröden och sänk värmen till 200 grader. Grädda i cirka 40 minuter. Låt bröden svalna på galler. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Kärleksfulla browniesFira kärleken med choklad!Den 14:e februari firar vi alla hjärtans dag, så kom ihåg att choklad och kärlek går hand i hand. Brownies med honung för garanterat fram budskapet! KladdkakorGodaste kakanKokos, choklad och muscavadosocker - detta är en riktigt läcker kladdkaka! Bakas lätt i långpannan och räcker till många. Dessutom blir den bara godare av att vila någon dag innan den äts. Så fram med förklädet och slå på ugnen - Det är dags att skaffa en ny kladdkaksfavorit! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|