![]() ![]() Rågbröd med surdeg![]() Lättbakat grundbröd. Gott som frukostbröd! Du behöverFördeg
Huvuddeg
Gör så här:Dag 1, Blanda ingredienserna till fördegen, täck med plast eller bakduk och låt den stå i rumstemperatur över natten. Dag 2,
Blanda fördegen med jäst och kallt vatten. Rör i olja, honung och rågmjöl. Knåda i vetemjölet med degblandare eller hushållsassistent. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 60 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i fyra bitar. Forma till runda bitar och låt vila 10 minuter. Forma sedan till avlånga limpor. Låt jäsa på plåten till dubbel storlek, 40-60 minuter. Värm ugnen till 250 grader. Sätt in bröden och sänk värmen till 200 grader. Grädda i cirka 40 minuter. Låt bröden svalna på galler. ![]() ![]() ![]()
|
|